7 Kasım 2013 Perşembe

django web framework kullanmak için rasyonel nedenler .


Merhaba arkadaşlar ben yasin aktimur, ortalama 6 senedir internet üzerinde farklı projeler geliştiriyorum ve gelirimin tamamını  bu projelerindeki ürünleri satarak elde ediyorum.
ilk projelerimi herkes gibi php ile yazıp shared hosting üzerinde paylaşıyordum.
Geliştirdiğim projelerin kullanıcı sayısı olması gerektiğinden çok daha fazla sayılara eriştiriğinde profesyonel bir tercih yapmam gerekti ve şimdi o tercihi yaparken neden django’yu seçtiğimi sizlerle paylaşacağım.
Php ile geliştirilen büyük web siteleri : Wikipedia ve facebook
Wikipedia : 2001 senesinde yazılmış bir internet projesi ve şu anda var olan teknolojilerin hiç birisini kullanmıyor o yüzden 2013 yılında php için  referans gösterilmesi aslında gereksiz.
Facebook : 2004 senesinde kurulduğunda markın farklı bir seçeneği yoktu fakat sonradan friendfeed’e 15 milyon $ nakit ve 32.5  milyon dolar facebook hissesini babasının hayrına vermedi bu kadar para bayılmasının nedeni aslında Python ile yazılmış alt yapısını facebook’a adapte etmekti ve ettide zaten o alt yapıyıda açık kaynak olarak paylaştı. Bu arada yazılımın ismi : tornado web server . Django gibi geniş çaplı değil sadece c10k problemine çözüm getiriyor realtime sistemler için ayrıca django ile adaptasyon sağlayabiliyor yani tek başına tornado bi işe yaramıyor denebilir.
Ruby ile geliştirilen servisler : Twitter , Hulu
Ruby tercih etmeme nedenimde tornadonun python  ile yazılmış olup django ile senkrinizasyonunun yapılabilmesi realtime bir sistem kuracaksanız node.js şart lakin twitter.com ‘un mesajlaşma sistemindeki rezaleti ruby’deyki realtime eksikliğini açıkça gözler önünede seriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder